Никако га немојте бланширати дуже од неколико минута.
Једна од здравијих намирница свакако јесте и спанаћ. У себи садржи бројне хранљиве материје, укључујући и гвожђе.
Наравно, препун је протеина, минерала и витамина и од његове конзумације свакако имамо вишеструку корист.
Међутим, као и свако поврће, уколико га не припремате правилно, он ће, приликом кувања, изгубити својства.
Како бисте их сачували, неопходно је да га кувате што краће, а посебно је важно да га не излажете високој температури.
Бланширање је свакако најједноставнији начин за припрему спанаћа. То значи да је потребно да га јако кратко убаците у кључалу воду, коју сте претходно благо посолили. Дакле, нека у води буде неколико минута, а за то време га више пута промешајте и, наравно, процедите чим га извадите из шерпе.
Након тога можете да га припремите на уобичајен начин.
Уколико имате дилему који је то начин, ево и кратког упутства:
Загрејте мало уља у тигању или шерпи, на уљу пропржите сецкани бели лик, након тога додајте кашику брашна и промешајте све заједно. Када се све загреје и брашно почне да бива густо, мало по мало додајте млека, а затим и бланширани спанаћ и зачине које иначе стављате.
Пожељно је да направите количину коју ћете одмах појести, јер подгревање спанаћа није ни добро, а ни здраво.
Преузмите андроид апликацију.