Сигурно сте један од оних који су приметили да је у „McDonald’s“ ресторанима „Coca-Cola„боља од било које друге. И шта је то што је у „McDonald’s“ ресторану чини другачијом? Разлога је више, а сви ови разлози утичу на коначан укус коле.
Kолико год то чудно звучало, један од запослених објашњава које су „тајне“ савршене кока-коле у једном од најпознатијих ланаца брзе хране.
Један од запослених открио је да су у „McDonald’s“ ресторанима сламке направљене тако да буду одређене дужине и ширине, тако да више мехурића удари у језик када попијемо гутљај, што чини укус много бољим.
Америчка веб страница „McDonald’s“ ресторана потврђује чињеницу да је трик у сламчици, али тајна је заправо комбинација неколико ствари. Начин хлађења, чистоћа воде, чињеница како се сируп коле чува и ширина сламчице.
Наиме, чак 85 одсто овог газираног пића чини вода и ако није квалитетна, то се одмах осети у укусу. Зато „McDonald’s“ практикује тзв „Златни стандард“ у филтрирању воде. Такође, већина ресторана брзе хране добија сируп у кесама које се налазе унутар картонских кутија, док у „McDonald’s“ стиже у контејнерима од нерђајућег челика.
Ево одговора из „McDonald’s“ ресторана на често постављано питање:
Вода и кока-кола сируп се претходно охладе пре уласка у апарате са односом сирупа који је подешен тако да се лед топи. Такође важно је и одржавање уређаја хладним тако да је пиће увек освежавајуће. Тако се осигурава да пића увек испуњавају златни стандард. Вода се филтрира пре него што уђе у славине појилице. Ту је и сламчица, мало је шира од типичне сламке, тако да сав тај укус коле може погодити ваше непце.
Kompanija “Coca Cola HBC” među najboljima u svetu u očuvanju životne sredine
Преузмите андроид апликацију.