Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Навијачи Фјорентине спремају „дочек“ за Влаховића: Ћутање није опција

Фјорентина и Јувентус играју вечерас први меч полуфинала Купа Италије, а то ће бити први дуел два тима откако је Душан Влаховић у јануарском прелазном року прешао из једног у други клуб.
Фото: Танјуг/AP/Alberto Saiz

Душан Влаховић био је звезда зимског прелазног рока у Италији, када је за 70 милиона евра прешао из Фјорентине у Јувентус, а навијачи „виоле“ тај поступак доживели су као издају.

„Цео град се осећа изданим од стране Влаховића, као што се то догодило неколико пута у прошлости. Ћутање није опција, Фиренца је врло причљив град“, изјавио је за италијанске медије Федерико Де Синополи, координатор навијача Фјорентине.

Велика прашина се дигла око трансфера српског репрезентативца, нарочито пошто је Јувентус у последњих неколико година „отео“ Фјорентини Федерика Бернардескија и Федерика Кијезу, а „љубичасти“ још памте и одлазак Роберта Бађа у редове Старе даме 1990. године.

Влаховић се налази у одличној форми, постигао је пет голова у шест утакмица, откако је обукао дрес Јувентуса, али чини се да ће утакмица у Фиренци бити први прави велики тест за једног од најталентованијих младих нападача на свету.

За подизање температуре пре меча побринуо се и клуб из Фиренце, који је на свом Твитер налогу објавио видео са насловом „Утакмица као ниједна друга“.

PSŽ navodno ponudio Mbapeu produžetak ugovora za neverovatnu sumu

Преузмите андроид апликацију.