Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Русима и Белорусима забрана такмичења од стране ИТФ-а

Међународна тениска федерација (ИТФ) суспендовала је Тениску федерацију Русије и Тениску федерацију Белорусије.
руси
AP/Eduardo Verdugo

Након фудбала и кошарке, руски спорт је претрпео још један ударац – Међународна тениска федерација (ИТФ) суспендовала је Тениску федерацију Русије, али и Тениску федерацију Белорусије.

„Међународна тениска федерација осуђује руску инвазију на Украјину и њено омогућавање од стране Белорусије. Поред отказивања свих ИТФ догађаја у тим земљама, Управни одбор ИТФ-а је објавио тренутну суспензију Руске тениске федерације и Белоруске тениске федерације (БТФ) из чланства у ИТФ-у и учешћа у међународним тимским такмичењима до даљег“, наводи се у саопштењу.

Из Међународне тениске федерације додају да се солидаришу са народом Украјине и да ће бити у блиском контакту са Тениском федерацијом Украјине.

Одлука ИТФ-а значи да Русија неће моћи да брани титуле ни нa Дејвис купу ни на Били Џин купу, а АТП и ВТА су отказали турнире у Москви, који су били планирани за октобар.

Међутим, тенисерима и тенисеркама из ових земаља није забрањено да се такмиче на међународним турнирима, али неће моћи да играју под заставом Русије.

Fiba suspendovala ruske timove iz takmičenja

Преузмите андроид апликацију.