Почетна > Свет
Свет

Пуштена прва четири српска камиона из Украјине у Румунију

Почело је пуштање српских камиона из Украјине у Румунију, који су од четвртка били „заробљени“ на граничном прелазу „Ђаково“, рекао је Танјугу генерални секретар пословног удружења Међународни транспорт Александар Спасић.
камиона
Фото: Pexels/Pixabay

Прва четири камиона су прошла границу и ушла у Румунију нешто после 15 часова, рекао је Спасић и додао да то удружење има информације да ће сви остали бити пуштени да пређу у Украјину и да ће тај проблем бити решен.

„Најновија вест је да је почело пуштање наших камиона из Украјине за Румунију и прва четири камиона су пуштена. Очекујемо пуштање и осталих камиона“, рекао је Спасић.

Подсетио је да су српски камиони били заустављени на граници и да су украјинске власти то урадиле, јер су наши камиони превозили робу за Русију или Белорусију или из тих земаља робу за Србију.

Он је додао да су то били разлози према незваничним информацијама, али да се то, ипак, испоставило на крају као тачно.

Спасић је казао да је проблем решен због учесталих притисака са наше стране и захваљујући ангажовању Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и министра Томислава Момировића, који је од јутрос имао састанке поводом тог проболема на украјинско-румунској граници.

Grujičić pozvala građane da daju ideje za razvoj Srbije

Преузмите андроид апликацију.