Почетна > Србија
Србија

„Измештање пруге из центра Ниша почеће у јуну“

Више пута најављивано измештање пруге из центра Ниша, требало би напокон да почне. Према речима министра грађевинарства Томислава Момировића, највероватније ће радови стартовати јуна и биће обухваћени реконструкцијом, модернизацијом и електрификацијом пруге од Ниша до Димитровграда у дужини од 22 километра.
Фото: Unsplash/R.D. Smith

„Очекујем да ћемо моћи да стартујемо са тим радовима у јуну. То је један велики пројекат, инвестиције у железницу су заиста највеће могуће инфраструктурне инвестиције. Само измештање пруге из центра града је јако захтевно и очекујем да се приближио тај моменат да кренемо и у тај посао. Покренућемо радове на прузи између Ниша и Димитровграда међу којима је и измештање пруге“, казао је Момировић у Нишу.

Момировић је рекао да је са изградњом железнице повезано и проширење писте на Аеродрому „Константин Велики“, преносе Нишке вести.

„Ви знате да смо ми већ кренули да радимо железницу између Ниша и Брестовца, интензивно радимо на пројектној документацији како би започели радове од Београда до Ниша, то ће бити брза пруга од 200 километара на сат, која ће на потпуно нов начин повезати та два града. Сви ти пројекти су неодвојени од изградње писте, ја се надам да ћемо ми успети на томе да радимо реално 2024. године“, најавио је Момировић.

Pripreme za prolećnu setvu u južnom Banatu

 

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке