Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Обележен Светски дан туристичких водича

Светски дан туристичких водича (21. фебруар) обележен је  бесплатним пешачким турама на Петроварадинској тврђави и центру Новог Сада.
Фото: WikimediaCommons/Meineresterampe

Према речима председнице Удружења туристичких водича Новог Сада  Јелене Букуров, тај датум се празнује још од 1990. године, а у Новом Саду се на тај начин обележава од 2005. године.

–  Као и сваке године, организовали смо бесплатне пешачке туре за Новосађане и госте, а одзив је био сјајан, па је за три туре обиласка Петроварадинске тврђаве дошло око 80 људи – рекла је она. – У центру се традиционално обилази плато Српског народног позоришта, па даље ка кеју, Змај Јовином и и Дунавском, уз излете до Лазе Телечког  и Милетићеве улице, а редослед зависи од креативности наших водича.

Пандемија је катастрофално утицала на положај водича и путовања, а са смањењем броја туриста, водичи су махом морали да промене занимање. (Јелена Букуров)

Како је објаснила, пандемија је катастрофално утицала на положај водича и путовања, а са смањењем броја туриста, водичи су махом морали да промене занимање.

– Ко је живео само од тога, због пандемије коронавируса више није могао да преживи, нарочито јер смо и иначе радили неколико послова, а сада и по три – истакла је наша саговорница. – Надамо се побољшању ове године и оптимистички прогнозирам да ће се све полако вратити у нормалу, па се надам да ћемо од априла боље пословати.

Kontrola karata i popunjenosti u gradskim autobusima

 

Преузмите андроид апликацију.