Почетна > Србија
Србија

У Старом Сланкамену шеталиште изнад воде

Ове године почеће изградња шеталишта на Дунаву у Старом Сланкамену чиме ће овај део Срема постати још атрактивнији туристима, али и самим житељима општине Инђија.
Фото: Modelarart Arhitekti

Општина Инђија, усвојила је предлог изгледа плутајућег шеталишта који је направио студио из Новог Сада – Моделарт Архитекти.

Фото: Modelarart Arhitekti

Шеталиште ће бити дугачко око 620 метара. Почетак стазе је планиран од туристичког инфо центра општине Инђија и простираће се до марине „Мика Алас“. Ово понтонско шеталиште са видиковцем биће део туристичко-рекреативне понуде Старог Сланкамена.

Фото: Modelarart Arhitekti

У пројектном плану стазе изнад воде предвиђена је и поставка клупа али и расвете дуж шеталишта. Стаза прати линију Дунава, у зони зеленила које ће остати нетакнуто.

Фото: Modelarart Arhitekti

Осим наведеног, у плану је и изградња пристаништа за туристичке бродове, видиковца, прилазне стазе за пешаке али и пунктова за поставку изложби, продајних штандова или периодичних активности.

Фото: Плутајуће шеталиште, рендер, Општина Инђија

Подсетимо, на територији општине Инђија током протекле године решени су и вишедеценијски проблеми путне инфраструктуре. Изграђено је 18 километара нових путева, чиме су отклоњене веома опасне деонице пута. Реч је о деоницама Нови Карловци – Нови Сланкамен, Нови Сланкамен – Сурдук, Нови Сланкамен – Крчедин и деоница пута према споменику подигнутом у знак сећања на Сланкаменачку битку.

Општина Инђија, једна је од најразвијенијих општина у Војводини, са великим бројем фабрика и погона у својој индустријско зони, а једна од највећих инвестиција свакако је долазак јапанске компаније Toyo Tires  током прошле године.

Momirović obišao gradilišta u Mionici

Преузмите андроид апликацију.