Рецепти за тестенину су увек међу најтраженијима, јер ова намирница може да се спреми на „милион“ начина.
Састојци:
- 600 грама макарона
- 600 грама млевеног меса
- 2 главице црног лука
- 3 чена белог лука
- 500 грама соса од парадајза
- 200 милилитара бешамел соса
- 500 грама сира гауде
Припрема:
Лук црни и бели исецкати ситно и исдинстати док не добије златну боју. Додати месо па динстати заједно и када је оно готово додати сос од парадајза, посолити и побиберити по укусу. Макароне кувати свега 5 минута. Ставити на дну науљеног дубљег плеха.
Када сипате макароне у тепсију, преко макарона иде парадајз сос па качкаваљ и преко бешамел сос. Најбоље пећи на 220 степени 30 минута док се сир не отопи и не порумени.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.