Почетна > Бизнис
Бизнис

Влада Русије припремила мере за заштиту финансијских тржишта

Влада Руске Федерације припремила је мере за заштиту финансијских тржишта и великих руских компанија од санкција и других претњи, саопштила је данас прес служба Кабинета министара.
Фото: WikimediaCommons/Kuerschel

Руска влада је формирала јасне планове за мере заштите финансијских тржишта и појединачних компанија од могућих санкција и других претњи, наводи се у саопштењу и додаје да су спроведене симулације (стрес тестови) последица увођења санкција, а као резултат, формирани су јасни акциони планови.

Напомиње се да су финансијско тржиште и највеће компаније у потпуности спремне за њихову имплементацију.

Русија данас има финансијска средства довољна да осигура стабилност финансијског система у условима санкција и спољних претњи, истиче се у саопштењу.

У наредним недељама, трговање државним облигационим обвезницама ће бити суспендовано.

Значајан износ привремено слободних средстава на јединственом рачуну трезора савезног буџета (више од 4,5 билиона рубаља са нето задуживањем планираним у 2022. години – 2,2 трилиона рубаља) омогућава флексибилан приступ на распоред пласмана, саопштила је прес служба.

Осим тога, Министарство финансија Русије ће заједно са Банком Русије наставити да помно прати ситуацију на финансијским тржиштима и ако буде потребно, предузимаће додатне мере за одржавање финансијске стабилности, стоји у саопштењу.

Влада Руске Федерације ће помоћи у обезбеђивању одрживог пословања компанија које се налазе на листи санкција, очувању радних места и плата, наводи се у саопштењу.

Nervoza na globalnim berzama se stišala, cene nafte usporile

 

Преузмите андроид апликацију.