Почетна > Свет
Свет

Широм света демонстрације против Русије

Демонстранти су данас изашли на тргове и испред руских амбасада у градовима од Токија до Тел Авива и Њујорка да осуде напад на Украјину.
Фото: PrtSc/NowThisNews/YouTube

Најранији протест догодио се испред руске амбасаде у Вашингтону, само три сата након што је председник Русије Владимир Путин рекао да је започео војну операцију, пренео је Ројтерс.

У извештајима локалних медија приказано је на десетине демонстраната у главном граду САД како машу украјинским заставама и скандирају „Стоп руској агресији!“

У Лондону стотине демонстраната, од којих су многи били Украјинци, окупило се испред Даунинг стрита позивајући Британију да учини више, преноси Танјуг.

У Паризу је један демонстрант рекао за британску агенцију да осећа да смо у веома опасном тренутку за цео свет.

У Мадриду, шпански глумац Хавијер Бардем, номинован за још једног Оскара ове године, придружио се стотини демонстраната испред руске амбасаде.

Он је рекао да напад крши украјинско фундаментално право на територијални суверенитет, међународни закон и многе друге ствари.

Неколико стотина демонстраната носило је огромну заставу Тајмс сквером на Менхетну.

У швајцарској престоници Берну окупило се на стотине људи који су држали украјинске заставе и узвикивали „Мир Украјини!”.

Демонстрације су организоване и у Атини, Женеви, Бејруту, Тел Авиву, Даблину и Прагу, а очекује се да ће на протест изаћи и житељи Хјустона и Детроита.

Makron zatražio od Putina da odmah prekine vojne operacije

 

Преузмите андроид апликацију.