Почетна > Србија
Србија

Припрема се став Србије, трају консултације

Србија се данас неће изјашњавати о ратним дешавањима у Украјини. Нова седница Савета за националну безбедност је заказана за сутра у 16 часова.
Председник Србије ће се грађанима Србије обратити сутра у 18 часова.
Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Медији су пренели и да су у току консултације председника Србије са светским лидерима, као и да Србија припрема и прецизан папир којим ће дефинисати своје ставове и своју политику.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић сазвао је данас хитно седницу Савета за националну безбедност поводом ситуације у Украјини у којој је Русија јутрос почела напад. Након тога следи седница Владе Србије, на којој ће говорити Вучић.

Вучић се иначе данас састао са амбасадорима земаља Квинте и шефом делегације ЕУ, а након тог састанка прослеђено је саопштење медијима, у којем је наведено да ће Србија свој став о Украјини, односно о Русији, и томе шта је договорено са амбасадорима, изнети за 36 сати.

Председник Србије у среду је изјавио да се на Србију врши велики притисак да се изјасни о нападу на Украјину, односно да осуди потез Москве и усклади своју спољну политику са оном коју има ЕУ, која је најавила да ће увести најоштрије могуће санкције Русији.

Vučić sa Kvintom i Žiofreom: Sve informacije u narednih 36 sati

 

Преузмите андроид апликацију.