Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Сутра дерби ватерполиста Радничког и Партизана

Ватерполисти Радничког и Партизана у дербију за друго место лигашког дела Суперлиге Србије састаће се сутра од 20 сати на базену у Крагујевцу.
Фото: Unsplash/Philippa Rose-Tite

Два кола пре краја Партизан има три бода више, као и предност у међусобном скору са Крагујевчанима, пошто су у првом дуелу славили са 13:11 на Бањици.

Изабраницима Уроша Стевановића неопходан тријумф са више од два гола разлике како би осигурали друго место, изузетно значајно за предност домаћег базена у евентуалном полуфиналу.

„Улазимо у меч као фаворити, иако смо ослабљени неиграњем Марка Радуловића, који ће због здравствених проблема пропустити и ову утакмицу. Са друге стране, Партизан је комплетан, јачи је за двојицу искусних, изузетно значајних играча и даће све од себе да нас победи. Али, играмо на нашем базену, веома важну утакмицу за наставак сезоне и надам се тријумфу“, рекао је голман Радничког Лазар Добожанов.

Он је додао да је у односу на утакмицу на Бањици Раднички тотално друга екипа и да је уверен у другачији исход овога пута.

„Дигли смо се од финалног турнира Купа, кроз изузетно јаке мечеве на четири фронта и добили неке жељене обрисе игре. Први слободан викенд после дужег времена пријао нам је да се мало одморимо од тог напорног ритма, па у овај дуел улазимо свежији. Очекујем веома борбену и агресивну утакмицу и мислим да ће већа жеља пресудити“, закључио је Добожанов.

Partizan dočekuje Radnički iz Kragujevca, Zvezda u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.