Почетна > Србија
Србија

Економски и креативни узлет Србије

Србија је на свом економском и креативном узлету и усмерена ка напретку, поручила је данас министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић на отварању свечаности поводом прославе Дана државности Србије 15. фебруара на Светској изложби Експо 2020 Дубаи.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Матић, која је генерална комесарка Србије на изложби Експо Дубаи, рекла је у присуству министра толеранције УАЕ шеика Нахјан бин Мубарак Ал Најјана да је Експо 2020 Дубаи превазишао сва очекивања у погледу беспрекорне организације Светске изложбе, импозантног изгледа и концепта, али и самог значаја и мисије.

„Неизмерно је узбудљиво и огромна ми је част што данас представљам своју земљу на Дан државности Србије, посебно на овом месту у које је цео свет уперио поглед са дивљењем и надом, као на симболични центар цивилизацијског просперитета у овом тренутку“, рекла је Матић.

Истакла је да јој је посебно задовољство што држава Србија свечано обележава своју независност и доношење првог устава, свој слободарски дух и суштинску демократичност, са свима, људима који долазе из целог света.

Srbija danas obeležava Dan državnosti

Преузмите андроид апликацију.