Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Отворена изложба фотографија „Нови Сад – Новосађани“

Данас је у Историјском архиву града Новог Сада отворена изложба фотографија из архиве листа „Дневник“ – „Нови Сад – Новосађани“, а грађани могу да је погледају наредна три месеца.
Фото: Градске инфо

„Ова изложба јесте једна чиста емоција, која говори о нашем прелепом граду у задњих 40 година“, рекао је Предраг Ђурђев, директор Историјског архива града Новог Сада на отварању изложбе, и додао „2016. године добили смо најбољи објекат за чување архивске грађе, захваљујући искључиво Граду Новом Саду, који је сам финансирао овај објекат и због тога имамо овај величанствен изложбени салон, где можемо да прикажемо шта јесте Нови Сад“, рекао је Ђурђев.

Фото: Градске инфо

„Када кажемо „Дневник“, прва асоцијација која нам вероватно пада на памет је да су то новине које доносе вести, репортаже извештаје, и остале облике новинарског изражавања из нашег града, Војводине, из наше државе. Обично те вести имају пратећи садржај, а то су фотографије. Оне треба да читаоце увере у оно што су прочитали, али и да им покажу нешто што је аутор текста можда пропустио или да документују целу рубрику“, рекао је Душан Влаовић, директор „Дневника“.

Фото: Градске инфо

„Депоновање успомена на веома темељан начин врши наш градски архив. Зато ми је велико задовољство што су Историјски архив града Новог Сада и лист „Дневник“ заједнички организовали ову изложбу и нашли начин како да одговоре не на мали изазов, како сажети, а веродостојно дочарати развој нашег вољеног града у последње три деценије 20. века“, рекао је између осталог Станко Љубичић, помоћник градоначелника Милоша Вучевића, након чега је свечано прогласио изложбу отвореном.

Фото: Градске инфо

Поставку чини 17 сегмената, у оквиру којих је приказано како је ужи центар града изгледао у прошлости, како су настали поједини делови града, како је изгледао саобраћај, Петроварадинска тврђава, кеј, мостови и многи други више или мање познати симболи Новог Сада.

Фото: Градске инфо

Изложба је резултат сарадње листа „Дневник“ са Историјским архивом града Новог Сада, уз подршку компаније „Неопланта“.

Slobodna radna mesta u Novom Sadu ove nedelje, 14. februar

 

Преузмите андроид апликацију.