Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рок трајања производа за косу: Уколико маску не потрошите у року од 12 месеци, баците је у канту за смеће

Да ли имате обичај да обратите пажњу на рок трајања маске, регенератора или шампона за прање косе.
Фото: Pixaba/Engine_Akyurt

Стручњаци упозоравају да и они имају штетне ефекте уколико се користе након истека рока, зато следећи пут окрените паковање и прочитајте који датум је исписан ситним најчешће црним бројевима.

Производи за косу, ако их не користимо редовно, могу се дуже задржати у нашим купатилским ормарићима него на пример шминка.

Ако је рок пене или лака за косу истекао, тај препарат ће имати слабије деловање, а могуће је да ће се такође променити и њихов изглед и мирис. Ипак, много мања штета се може направити ако користите производе за негу косе са истеклим роком него креме за лице, руке или пудер.

Фото: Pixabay/Victoria_Borodinova

Иако на многим козметичким производима не пише рок трајања, неки брендови на своје производе стављају ознаку колико месеци након отварања је безбедно користити тај производ. Најчешће неотворени производи могу да трају до три године, а отворени до годину дана.

Промена текстуре и мириса знак су да производе треба да баците. Суви шампони, лакови и пене за косу са алкохолом трају дуже, а креме или маске за косу не треба користити ако отворене стоје дуже од годину дана. Уља за косу трају од две до три године.

Kurkuma je lek, ali da li znate kako se pravilno konzumira?

Преузмите андроид апликацију.