Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта је кључно за успешну везу, у чему је тајна срећних парова?

Једноставним делима и понашањем показујте колико једно другом значите,
Фото: Pexels/Drew Rae

Љубав није довољна да би брак или веза трајали. Осим ње, потребна је и захвалност.

Често одвојимо тренутак како бисмо изразили захвалност за наше и здравље наших ближњих, захвалносст за породицу, пријатеље, дом…

Међутим, када сте последњи пут рекли „хвала“ свом партнеру? Ако не можете да се сетите, време је да ту чаробну реч почнете да примењујете у својој вези, ако желите да задржите здрав, квалитетан однос.

Кад смо у гужви и под стресом, врло често заборавимо да захвалимо особи с којом делимо живот на подршци коју нам пружа.

Фото: Pexels/Leah Kelly

Понекад нам се чини да се та захвалност подразумева, међутим, покушајте понекад и да је изговорите. На тај начин побољшаћете однос који захтева и здраву комуникацију.

Учините да се ваш партнер осећа вољеним и цењеним. Наравно, важи и обрнуто. Једноставним делима и понашањем показујте колико једно другом значите.

У једној студији у којој су срећни парови одговарали на питање у чему је тајна, њих 61 посто навело је гестове захвалности њихових партнера или партнерки.

За те срећне парове захвалност је долазила у облику речи или дела којима су им супружници показивали да их примећују, цене, поштују, воле и желе.

Фото: Pexels/Cottonbro

Захвалност је нешто на чему можете да порадите, а изражавањем захвалности задовољићете и две битне потребе људи у везама – потребу да знају колико вреде и потребу за интимношћу и блискошћу.

Захвалност можете изразити тако што ћете именовати оно на чему сте захвални. У томе морате бити искрени, а осим тога, немојте да све увек остане само на речима – покажите то и својим делима.

Privlačnost ne igra najbitniju ulogu: Evo kakve muškarce biraju žene za dugoročne veze

Преузмите андроид апликацију.