Početna > Život i stil
Život i stil

Ako imate jednu od ove tri osobine, vi ste magnet za ljude

Psiholozi otkrivaju koje osobe zrače najlepšom energijom

Magija i iskre privlačenja podrazumevaju mnogo više od romantične, seksualne ili fizičke privlačnosti.

Vaš šarm, pozitivna ličnost i dobra energija mogu vam pomoći da više volite sebe, ali i da sklopite nova prijateljstva, ostvarite se u ljubavi ili započnete željeni profesionalni razvoj.

Vaša sposobnost privlačenja i energije kojom zračite provlači se kroz svaki kutak vašeg života – od površnog do duhovnog.

Kroz razne psihološke studije, kao tri najprivlačnije osobine ističu se sledeće karakterne crte:

  1. Pozitivan stav
Foto: Pixabay/Gerd Altmann

Osobe koje imaju optimističan stav i pozitivan pogled na život uspevaju da privuku pozitivne ljude i situacije mnogo lakše,  nego pesimisti.

Istraživanja pokazuju da su optimističniji ljudi dugovečniji, ali i profesionalno uspešniji, mentalno i fizički zdraviji i socijalno aktivniji.

Takođe, osobe koje su ljubazne ističu se često kao najprivlačnije. Kombinacija optimizma i ljubavznosti svakako donosi sjajne energetske vibracije.

  1. Balansirana otvorenost
Foto: Pixabay/TreVoy Kelly

Ekstroverti jednostavno imaju velike društvene mreže, istoriju dobrih odnosa, skloni su ka istraživanju prilika i raspoloživu sreću, piše psiholog Adrijan Furnham.

Ekstroverti se takođe lakše snalaze u novim sredinama i okolnostia, ali im je i mnogo lakše da stupe u kontakt sa nepoznatim ljudima. Baš zbog toga su izuzetno privlačni, a njihova magija sastoji se od otvorenog srca i širokog osmeha.

  1. Samopouzdanje
Foto: Pixabay/Gerd Altmann

Samopouzdanje je skoro na vrhu svake liste privlačnih osobina.

U psihološkim istraživanjima i muškarci i žene procenjuju da je samopouzdanje izuzetno atraktivna osobina i da je to karakterna crta koja je poželjna kod njihovog potencijalnog partnera (prema studiji iz 2002, sprovedenoj na Državnom univerzitetu u Arizoni).

Osobe koje poseduju zdravo samopouzdanje, a ne visok i toksičan ego, autentični su i potpuno svoji, verni svom biću, a baš to ih čini magnetno privlačnim.

 

Preuzmite android ili IOS aplikaciju.