Početna > Novi Sad > Aktuelno

Aktuelno Novi Sad

Uskoro kreće izgradnja četrvtog mosta u Novom Sadu

Sada je već sasvim sigurno da će se graditi četvrti most u Novom Sadu i, kako je rekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji nije želeo da precizira datum početka izgradnje, od tog trenutka nas dele nedelje.
Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik je napomenuo da je izuzetno zadovoljan što je Novi Sad za ovaj projekat dobio podršku države jer će se novi most u potpunosti finansirati iz budžeta Republike Srbije. On je dodao da su priče da je neko protiv izgradnje novog mosta potpuno sulude.

“Novi most će biti produžetak Bulevara Evrope i veliki  je uspeh što smo dobili podršku države da se taj novi most spoji sa Fruškogorskim koridorom. To je spas za Novo naselje, Adamovićevo i Grbavicu, ali i velika razvojna šansa za sve prema Beočinu.“, rekao je Vučević.

Grad Novi Sad bi teško mogao sam da finansira ovako veliki projekat.

Most neće biti tranzitni, već klasičan gradski most, sa pešačkim i biciklističkim stazama na obe strane.

Mnogi Novosađani smatraju da će život, nakon izgradnje novog mosta na Bulevaru, biti nemoguć zbog buke, međutim, nisu ni svesni da će njegova izgradnja samo smanjiti njen intenzitet zbog smanjenog pritiska na Mostu slobode i postavljenih zvučnih barijera na novom mostu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević objavio je koliko je srećan zbog konačne realizacije ovog projekta, te koliko će on značiti za naš Grad.

“Bićemo daleko bolje organizovaniji i opremljeniji u pogledu saobraćajne infrastrukture! Posle brze pruge, taj projekat izaziva najviše interesovanja! Ja sanjam taj projekat.“, istakao je Vučević.

U toku završni radovi na brzoj pruzi Novi Sad-Beograd

Preuzmite android aplikaciju.