Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Зашто су особе које упознајете на мрежи велика разочарења у стварном животу?

Да ли је могуће заљубити се преко порука? Да, и изненађујуће лако. Тајна је у томе што је преписка само први корак, а ако предуго траје може довести до великог разочарења.
Фото: Pixabay/mahbubhasan2550

Да ли сте се икада повезали са неким преко интернета и почели да се дописујете? Тај неко је забаван, има занимљиве коментаре или сличан поглед на живот. Дописите се о свакодневним ситницама, филмовима или књигама, а затим започните озбиљније теме попут детињства, прошлих љубави или снова.

Размена порука се продубљује док делите делове свог живота. Можда ваш пријатељ са друге стране поруке открива интимне детаље који су веома лични, што вас још више зближава. Дани пролазе, а поруке се само размењују. Смејете се и осећате везу коју нисте осетили дуго и мислите да познајете тог некога дубоко у души. Ствари које се између вас изговарају и деле јачају вашу везу и почињете да мислите да сте можда коначно наишли на ону праву или праву. А онда се заљубите и пожелите да коначно упознате пошиљаоца поруке.

Оваква комуникација се савршено уклапа у ваш живот. Такође можете бити веома заузети без много времена за састанке. Или сте једноставно срећни што разговарате путем СМС-а док радите друге ствари. Коначно је време да се упознамо. Толико тога се накупило око овог састанка да се осећате под притиском или претерано узбуђени. Надамо се да ће доћи до међусобне привлачности која би требало да буде одскочна даска за нешто више.

Уосталом, ви се заиста познајете, зар не? Али да ли се заиста познајете? Пре него што одлучите да тог некога упознате уживо, договорите се са пријатељем да будете на том месту, за сваки случај.

Или барем обавестите своје вољене да ћете упознати неког новог и дајте им детаље које имате о тој особи, као и место и време у ком се налазите. Буди сигуран.

Фото: Pixabay/Pexels

Када се коначно нађете, дешава се нешто неочекивано – нема хемије. Разговор лицем у лице је незгодан и напет. Шта се могло догодити да створи ову неспретност и разорно разочарење? Ствар је у томе што се ово стално дешава. Са неким новим размењујете искрене и дубоке поруке, а онда сва она осећања која су се створила, са познаником лицем у лице – нестају. Зашто је тако лако пронаћи људе са којима се лако дописујете, али уживо није ни приближно толико забавно или занимљиво?

За то постоји неколико разлога.
  • Можете слати поруке у било које време, према вашем распореду. Слање порука не захтева одређивање времена и места или облачење и лако се може угурати између других ствари. Када упознате особу у стварном животу, можда нисте на истој таласној дужини, можда нећете моћи да сакријете све оно што сте успешно избегли у порукама. 
  • Замислите како звуче. Нема тона гласа приликом слања порука, а глас у великој мери утиче на привлачност особе, па није ни чудо што људи могу бити разочарани. У стварном животу ствари су много компликованије.
  • Bарљиво добро пишу. Неки људи се боље изражавају писмено него усмено.
  • Иза порука изгледају самоуверено, али нису… Чини се да су неки људи пуни самопоуздања у свом писменом обраћању, док лицем у лице немају то поверење у себе и своје излагање.
  • Могу се представити како год желе. Човеку је лакше да се кроз поруке представи онако како жели да га доживи. Његов карактер, који се јасно види у понашању, начину облачења, реакцијама и уопште опхођењу са другим људима, лако се може прикрити порукама.
  • У својој машти стварате идеалну слику тог човека. Постоји фантазијски аспект односа размене порука где попуњавате празнине оним што замишљате, чему се надате, а не оним што заправо јесте.
  • Без непријатне тишине. Слање порука не захтева брз одговор као што то захтева разговор лицем у лице. Дакле, нико од вас не може да планира шта да каже, што може да створи непријатне паузе у разговору, исхитрене одговоре или повлачење у ситуацији у којој се неко осећа непријатно јер то није оно што је очекивао.
  • Знате само о добрим стварима. Дописивање са неким неће открити много о њима и њиховим животима, посебно лошу страну, а чињеница је да је свако има – овако или онако. Кроз преписку ћете сазнати шта друга страна жели да открије.
  • Мислите да постоји хемија, али … Да ли међу вама има хемије или не, немогуће је открити путем порука. Потребно је више.
  • Слање порука је безбедно. Можда сте ви тај који се крије, плашите се да се тој особи нећете толико допасти када вас упозна. Па како спречити таква разочарења у будућности? Ако желите да пронађете љубав, ограничите слање порука пре састанка. После дужег времена преписке, људи се често разочарају када се виде. Разлог је тај што нико не може да парира идеалној особи коју сте замислили.
Фото: Pixabay/terimakasih0

Дописујете се неколико дана, а затим закажите термин телефоном. За само неколико минута схватићете да ли је у питању потенцијална грешка или вас је мушкарац са којим се дописујете још више привукао. Није мудро одлагати са изласком. Када се нађете и проведете пар сати заједно, све ће вам бити јасније и имаћете бољу слику о томе шта постоји, чему сте се надали и шта желите следеће.

Kako muškarci kažu “volim te” bez reči

Преузмите андроид апликацију.