Пошто сода бикарбона није абразивна, можете је користити кад год треба да темељно очистите шерпе и тигање.
Било да стављате шерпе и тигање у машину за прање судова или их сами перете ручно, понекад је потребно додатно време за чишћење. Уз помоћ соде бикарбоне можете се изборити са тешким мрљама на лонцима и тигањима.
Колико често чистите шерпе и тигање содом бикарбоном? Пошто сода бикарбона није абразивна, можете је користити кад год треба да темељно очистите шерпе и тигање. Ово може бити онолико често колико и сваки пут када их користите, или можете сачувати ову методу за најтврдокорније ситуације са храном и мрљама.
Напуните лонац или тигањ једним литром воде, или више, ако је потребно да покријете опечено место. Доведите воду до кључања на средњој ватри. Додајте две кашике соде бикарбоне, па промешајте дрвеном кашиком. Оставите смешу да се крчка неколико минута. Сипајте смешу у судопер и исперите посуду топлом водом, а затим осушите. Да бисте очистили спољашње дно лонаца или тигања, потребни су вам сода бикарбона, лимун и алкохолно сирће. Поспите дно посуде содом бикарбоном, а затим сипајте алкохолно сирће да направите абразивну смешу. Нежно утрљајте смешу са половином лимуна у шерпу или шерпу, а затим добро исперите топлом водом и добро осушите.
Преузмите андроид апликацију.