Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Колаковић: Словенија примамљива, али Србија је нешто посебно

Селектор одбојкаша Игор Колаковић је после Светског првенства 2014. године схватио да је време за промену.
Колаковић
Фото: Wikimedia Commons/Maryam Kamyab

Осам година касније путеви искусног стручњака и репрезентације Србије поново су се спојили. Колаковић се почетком јануара вратио у добро познату улогу и договорио сарадњу са ОСС до краја текућег олимпијског циклуса. Испред њега је тежак изазов, али дочекује га са широким осмехом на лицу.

„Није било дилеме када је стигла понуда из Србије. Наравно, морао сам да разговарам са челницима Савеза Зораном Гајићем и Иваном Кнежевићем, како бих увидео како они гледају на целокупну ситуацију – али брзо смо се договорили. Кад сам видео да се нису ствари много промениле од мог одласка, да су њихови резони и размишљања сасвим на месту, одлучио сам да је то то“, испричао је Игор Колаковић у оквиру интервјуа за „Моцарт спорт“.

Црногорског стручњака који води Алурон Варту из Завјирча, почетком децембра су пољски новинари питали зашто није послао кандидатуру за селектора њихове репрезентације… Он је тада дао занимљив одговор, који је сада детаљније појаснио.

„Није ми стварно више била намера да се пријављујем на конкурсе, јер сматрам да су они само формалност. Био сам потпуно искрен када сам у том интервјуу рекао да ако неко жели мене на месту селектора, нека ме позове, а не да се јављам сам. Крајем децембра сам добио позив из Србије, а занимљиво да је у том тренутку већ уговор са селекцијом Словеније био на столу.“

Да су се из Србије мало касније јавили, можда би потпис већ био стављен.

„Понуда Словеније је била веома примамљива, како са спортске тако и са финансијске стране. Имају сјајну репрезентацију, а веома лепо у целој причи је то што је позив дошао на инцијативу играча. Неке од њих сам тренирао у АЦХ Волеју и сматрали су да сам баш ја та особа која може да их води до великих успеха. Стварно је огромно задовољство када чујете тако нешто. Момци су били баш отворени и захтевали су од председника њиховог Савеза да ме позове. Имали су најбољу могућу намеру и зато ми је жао… Али, нисам могао позив Словеније да поредим са овом другом понудом, јер је Србија за мене ипак нешто посебно“, закључио је Колаковић.

Medvedev kažnjen pred finale Australijan opena

Преузмите андроид апликацију.