Početna > Indeks

Indeks Novi Sad

Održana Skupština SKONUS-a u Novom Sadu

U subotu 29. januara je održana velika Skupština SKONUS-a u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine u Novom Sadu.
Foto: Gradske info

Ovo je prva velika Skupština predstavnika studenata sa svih akreditovanih univerziteta u našoj zemlji, a koja se održava dva puta godišnje.

Na sednici je prisustvovalo 50 predstavnika studenata sa univerziteta u Srbiji: Novi Sad, Beograd, Kragujevac, Niš, Novi Pazar i Kosovska Mitrovica.

Foto: Gradske info
Tema jučerašnje skupštine bio je novi Zakon o studentskom organizovanju koji je usvojen prošle godine, kao i način njegove primene i usklađivanje svih studentski poslovnika i akata, godišnji izveštaj za prethodnu i plan rada za 2022. godinu, kao i kadrovske izmene.

U uvodnom delu sednice studentima su se obratili: generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine dr Nikola Banjac, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i rektor univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Madić.

Foto: Gradske info
U decembru je održana i Konferencija SKONUS-a koja je okupila preko 250 učesnika, a nosila je naziv “Studenti pre svega”, a bila je posvećena imunizaciji mladih ljudi protiv korona virusa kao i izazovima sa kojima se mladi susreću u Visokom obrazovanju.

U januaru mesecu je Studentska konferencija univerziteta Srbije je u saradnji sa studentskim parlamentima i studentskim organizacijama koje deluju na fakultetima i univerzitetima u našoj zemlji, realizovala humanitarnu akciju “Studenti za decu Kosmeta” u kojoj je više od 4.000 paketića podeljeno deci sa Kosova i Metohije.

Studenti skupili više od 4.000 paketića za decu sa KiM

Preuzmite android aplikaciju.