Једно тесто за све. Уверите се колико је укусно и мекано.
Састојци:
- килограм брашна
- 1 прашак за пециво
- 1 кашика соли
- 1 чаша уља
- 4 чаше јогурта
- 2,5 чаше млека
- 1 свежа коцкица квасца
- 2 супене кашике шећера
- 2 јаја
Припрема:
Као и код припреме других теста ставите топло млеко у које ћете убацити мало шећера, квасац, 2 кашике брашна. Мало промешајте тако да се истопи шећер да би се брже подигао квасац. Пожељно је да у просторији буде топло да би се брже постигла жељена реакција. У другој посуди помешати преостале састојке. Кад је квасац довољно надошао сипати га у средину брашна. Замесити тесто да буде глатко. Ако се лепи за руке додајте још мало брашна. Нађите једну кесу и тесто ставите у њу. Можете га мало поуљити или побрашњавити да се не би залепило. Битно је да добро истиснете сав ваздух из кесе, а потом тесто ставите у фрижидер, где га можете чувати и до 7 дана. Пре мешења треба тесто оставити мало на топлом месту да крене, бар сат времена, а што дуже то боље. Од овог теста можете правити подлогу за пицу, слатке и слане кифлице, правити лепињице, мини пице, али и све друго што вам падне на памет.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.