Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Дејшон Смит тројком утишао Пионир, Мега изненадила Партизан (ВИДЕО)

Кошаркаши Меге су на гостовању у хали „Александар Николић“ направили изненађење и нанели трећи пораз у регионалном такмичењу екипи Партизана резлтатом 93:90.
Смит тројка
Фото: ABA Liga/Dragana Stjepanović

Сјајну партију у победничком саставу пружио је Рус Самсон Руженцев, али  тројку за победу постигао је Дејшон Смит десет секунди до краја утакмице.

Био је ово први пораз Партизана после пет победа у свим такмичењима, а у АБА лиги су имали четири везане победе. Црно-бели су сада на скору 13-3, док је Мега на половичном учинку 7-7.

Мега је рано успоставила свој ритам и успели су да контролишу утакмицу у већем делу сусрета и деловало је да неће доћи до драматичне завршнице, нарочито када је на нешто више од два минута тим Владе Јовановића, некадашњег тренера Партизана, повео са 90:81. Међутим, Пантер тада постиже шест поена, Лесор прво погађа два слободна бацања и приближава црно-беле на -1, а потом је половичан и не користи прилику да донесе домаћима вођство. На семафору је писало 90:90 на 36 секунди до краја сусрета

Ипак, на десет секунди до краја  Дејшон „Скучи“ Смит погађа кључну тројку за вођство гостију. Са друге стране Пантер није успео да врати тројку и Партизан је поражен.

Преузмите андроид апликацију.