Почетна > Србија
Србија

Србији и Турској кључне вредности су мир и стабилност

Председник Србије Александар Вучић рекао је, после разговора са турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом, да је за обе земље од кључног значаја очување мира и стабилности.
Фото: Инстаграм/buducnostsrbijeav

„Важно је да имамо стабилне, добре и пријатељске односе”, истакао је Вучић у изјави српским новинарима у Анкари, и додао да је са Ердоганом разговарао о турским ивеститорима и да су највише пажње посветили кључним регионалним питањима.

Указао је да је са Ердоганом разговарао о увећању трговинске размене, која је од јануара до новембра прошле године достигла вредност од 1,55 милијарди евра.

Према његовим речима Турска је све значајнији трговински партнер Србије и налази се тренутно на 10 месту, а пре пар година била је још на 18 позицији.

Пренео је да је са Ердоганом разговарао о турским инвеститорима, који су важни јер покривају мања места, као што су Лебане, Крупањ, Житорађе.

„Разговарали смо и о свим кључним регионалним питањима, чему смо највише пажње посветили. Важно нам је да имамо стабилне, добре и пријатељске односе, а очување мира и стабилности су од кључног значаја“, објаснио је Вучић.

“Српски избори биће одржани 3. априла на Косову и Метохији”

Преузмите андроид апликацију.