Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Трпеза за Бадње вече, бранцин из рерне

За све љубитеље рибе који воле да је једу, али не воле мирисе које она шири по кући док је пржите. Ово је једноставан  једноставан начин припремања. Нема пуно мириса у кући, а риба је укусна и лепо испечена. Наш предлог за вечерашње Бадње вече је риба бранцин.
Фото: Pixabay/armennano
Састојци:
  • 4 комада бранцина
  • 1/2 везе мирођије или мало рузмарина
  • 1/2 везе першуна
  • 1 лимун
  • маслиново уље
  • со и бибер
  • 1 чаша белог вина
Припрема:

Загрејати рерну на 220 степени. Направите маринаду од сецкане мирођије (рузмарина), першуна, рендане коре од лимуна и маслиновог уља. У маринаду додајте соли и бибера по жељи. Направите зарезе у риби и добро утрљајте маринаду. Посуду за печење поуљите и ставите припремљену рибу. Лимун са кога сте скинули кору исеците на танке кришке и ставите их испод рибе. Покријте пријањућом провидном фолијом и ставите на собној температури да се маринира бар 2 сата. Иначе све ово можете урадити и дан раније и оставити у фрижидеру, а пре печење извадити мало раније да се риба загреје. Пред печење ставите мало уља преко рибе и вино у посуду. Пеците у загрејаној рерни око 25-30 минута. На овај начин можете припремати и ораду или неку другу сличну рибу. Такође можете мењати зачине по жељи.

Пријатно!

Recept dana: Zdravi božićni medenjaci

Tradicionalno paljenje badnjaka i doček Božića u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.