Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

У плану изградња аква парка на Сајмишту

Спортски центар Сајмиште у Новом Саду у наредном периоду добиће аква парк, а ЈП „Спортски пословни центар Војводина“ расписао је тендер за израду пројектно техничке документације.
Фото: Pixabay/mrkt

Вредност набавке процењена је на 3,5 милиона динара.

Тендер подразумева израду документације за два базена са воденим атракцијама и то у две зоне: зона садржаја за децу и зона садржаја за одрасле.

У оквиру Зоне садржаја за децу треба предвидети тобогане за децу са прихватним базеном и „splash area“ површине приближно 100 метара квадратних за млађу децу.

Пројектом је потребно предвидети три тобогана за децу са потребном стартном платформом приближне висине 4,5 м са прихватним базеном површине приближно 100 метара квадратних, дубине 1,2 м.

Такође, пројектом је потребно предвидети и водене атракције за децу – мањи тобоган, три печурке, три пролаза са прискалицама и шест прскалица.

У оквиру Зоне садржаја за одрасле треба предвидети тобогане за одрасле са прихватним базеном и хидромасажни базен неправилног облика.

Потребно је предвидети два или три тобогана различитих висина са стартном платформом и свом потребном подконструкцијом. Висина стартне платформе је од 13 до 18 м, као и прихватни базен приближних димензија 12 са 12м, дубине 1,2 м.

Хидромасажни базен треба да је приближне површине 35 квадратних метара и дубине 1,2 м са минимум 7 седећих масажних места.

Пројектом је потребно предвидети хидромашинске инсталације као и машинске сале за све водене садржаје.

Рок за подношење понуда је 12. јануар 2022. године.

Иначе, Планом генералне регулације дела СЦ Сајмиште у Новом Саду предвиђена је градња аква парка, терена за мини голф, клизалишта, нових спортских терена, али и мањег велнес и спа центра

Izgradnja vrtića u Veterniku napreduje brže od očekivanog

Преузмите андроид апликацију.