Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Нападач ипак добија нову шансу у Звезди

Италијан није оправдао очекивања Звезде у прошлој години, али ће добити нову шансу да се наметне.
добија шансу
Фото: Бета/Бранислав Божић

Чинило се да је Филипо Фалко завршио мисију у Црвеној звезди кад је тренер Дејан Станковић јавно говорио да му смета што није ни пробао да стисне зубе пред одлучујућу утакмицу Лиге Европе у Браги, али улагање клуба у Италијана толико је било велико да би одлука о радикалном потезу и пуштању уз цену „дај шта даш“ био луксуз. Због тога ће на терену недоказани потенцијал омаленог везисте бити у 2022. години на новим проверама.

Имаће Фалко прилику да се наметне на припремама, а на руку му иде чињеница да ће у том периоду Бен бити са репрезентацијом Комора на Афричком купу нација. Очекује се да у контролним мечевима са Марибором, ЛАСК-ом, Шахтјором из Доњецка и шампионом Белорусије буде прва опција на позицији десног крила. Посебно битан период је испред њега, кад би могао да преокрене ствари у своју корист или дефинитивно крене ка излазним вратима.

Фалко је у Црвену звезду стигао на измаку зимских припрема прошле године, у трансферу тешком 1,2 милиона евра.

Процена управе и стручног штаба била је да је најбоље да се купи тада како га неко не би узео пре, уз све то и да има времена да се привикне на нову средину и од лета буде један од лидера тима. Жеља је била велика, реализација брза, али ситуација се није одвијала у складу са очекивањима одговорних на Маракани.

У првих неколико месеци Фалко је имао објективан проблем да је ретко улазио у конкуренцију за првенствене утакмице због вишка странаца, предност су добијали Бен, Канга, Саного и Фалћинели. Практично без припрема није могао да се наметне за стартера ни за мечеве са Миланом, а по повратку са реванша шеснаестине финала у Италији констатована је зараза коронавирусом.

Летње припреме одгонетнуле су да ни кад је у пуном ритму рада Фалко није у визији Дејана Станковића испред Бена, али онда се догодио преокрет после пораза у Казахстану. Тренер је променио мишљење и Италијану дао шансу, а после гола у реваншу са Каиратом пробудио је машту и навијача и оних који су га довели у Црвену звезду. Еуфорија је била кратког даха…

Био је Фалко стартер на оба меча са Шерифом и разочарао је, па га није ни било на терену у плеј-офу за Лигу Европе против Клужа. Није Бен био у изузетној форми, али чињеница је да је Станковић погрешио што је Италијану дао предност у односу на доказаног човека за велике квалификационе утакмице.

У групној фази Лиге Европе, Фалко је играо само у Данској против Митјиланда. Сада почиње борба за већу улогу на свим фронтовима, први део 2022. године осликаће дефинитивно да ли је Црвена звезда довођењем омаленог Италијана бацила новац или у његовим ногама заиста има квалитета за тако велики клуб као што је најтрофејнији у Србији.

Terzić odgovorio Borjanu: Niko ne može da ucenjuje Zvezdu

Преузмите андроид апликацију.