Početna > Srbija
Srbija

Uskoro najmoderniji tržni centar u Rumi

Velika investicija u prvi energetski samoodrživi tržni centar najavljena je nedavno u Rumi.
Foto: Unsplash/photohunter

Reč je o tržnom centru Go Shop Retail Park, domaćeg investitora Marka Grujičića iz Rume.

Vrednost investicije se procenjuje na 8,7 miliona evra. Tržni centar zauzimaće površinu od 3,2 hektara na izlasku iz grada, na ukrštanju najznačajnijih puteva: Ruma-Inđija i magistralnog puta Novi Sad-Ruma-Šabac, a u blizini budućeg petlje Fruškogorskog koridora, odnosno novog auto-puta.

Sam objekat u kojem će svoj poslovni prostor naći najpoznatiji brendovi biće na 12 200 kvadratnih metara. Osim tridesetak prodavnica, tržni centar imaće kafe-restoran i dečije igraonice. Uz objekat tržnog centra biće i 320 mesta za parkiranje. Računa se da će ovde biti mesta za oko 300 novozaposlenih, piše Dnevnik.

I dok su svi tržni centri u Srbiji u stranom vlasništvu, rumski će biti drugi ritejl park u domaćem vlasništvu, nakon jagodinskog.

Kako je investitor najavio, objekat će biti u potpunosti usklađen sa zelenom agendom, jer podrazumeva izgradnju solarne elektrane od 1,2 megavata, što će biti dovoljan izvor energije za ceo tržni centar. Ovo će biti prvi centar u našoj zemlji sa punjačima za električne automobile i to dva od 60 kilovata i četiri od 20 kilovata.

Početak izgradnje centra Go Shop Retail Park Ruma najavljeno je za 5. april, a svečano otvaranje za 25. septembar 2022. godine. Investitor Marko Grujičić izrazio je zahvalnost predsednici opštine Ruma Aleksandri Ćirić, načelniku Opštinske uprave Dušanu Ljubišiću, kao i Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Na Zlatiboru 50 hiljada ljudi na dočeku Nove godine

 

Preuzmite android aplikaciju.