Почетна > Бизнис
Бизнис

Кина потпуно дигитализује производни сектор до 2035. године

Кина ће наставити да дигитализује свој сектор производње и да унапређује развој сектора роботике, како би до 2025. године већина производних компанија са годишњим прометом већим од 3,14 милиона долара, била дигитализована, саопштило је Министарство индустрије и информационих технологија (MIIT).
Фото: Unsplash/Clayton Cardinalli

Истовремено ће до тада, водеће компаније у кључним индустријама бити у почетним фазама примене вештачке интелигенције, наводи се у плану развоја паметне производње за период 14. петогодишњег плана Кине (2021-2025), који је објавило осам кинеских министарстава, укључујући MIIT.

Очекује се да ће до 2035. године велике производне компаније у Кини бити потпуно дигитализоване, а да ће водеће компаније у кључним индустријама у основи постати интелигентне, преноси Међународни кинески радио.

Такође је објављен план за јачање развоја у сектору роботике током 14. петогодишњег плана.

План предвиђа велике помаке у сектору роботике, посебно у темељним технологијама и врхунским производима, са просечном годишњом стопом раста прихода у сектору која ће премашити 20 одсто.

Кина ће такође формирати групу иновативних предузећа која ће бити конкурентна на међународном тржишту, саопштило је министарство.


Cene nafte nastavile uspon, Brent blizu 80 dolara

 

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке