Почетна > Србија
Србија

Студентима представљене тзв. паметне раскрснице

Студентима Саобраћајног факултета у Београду данас су представљена најновија решења за регулисање саобраћаја у градовима која се ослањају на високотехнолошке платформе, а које могу значајно да унапреде одвијање саобраћаја, саопштио је овај факултет.
Фото: Pexels/Pixabay

Презентација је организована уз подршку компаније Yunex Traffic, која учествује у модернизацији семафора у Београду кроз увођење система адаптилне светлосне сигнализације која у стварном времену прати збивања у саобраћају и прилагођава им се.

Заједнички циљ Саобраћајног факултета и ове компаније јесте да подрже младе инжењере да остваре свој пуни потенцијал кроз размену искустава са експертима и стекну знања о најсавременијим технолошким решењима у саобраћају, истиче се у саопштењу.

Са Саобраћајног факултета наводе да су велики градови суочени са изазовима како да кроз савремено управљање саобраћајем најефикасније искористе расположиву инфраструктуру.

Додају да је развој брзих процесора и интелигентних технологија, омогућио стварање комплексних адаптибилних система намењених управљању рада светлосних сигнала дуж коридора или зона.

Deset osnovnih škola obnovilo knjižni fond

Преузмите андроид апликацију.