Један брзи рецепт за ролат од чоколаде који ћете обожавати. Лако се прави, а микс укуса ће бити уживање за сва ваша чула.
Састојци:
- 5 јаја
- 5 кашика шећера
- 2 кашике топле воде
- 3 кашике какаа
- 3 кашике брашна
- 1 чајна кашичица прашка за пециво
Фил:
- 200 милилитара слатке павлаке
- 125 грама крем сира
- 3 кашике шећер
- 200 грама малина
Припрема:
Одвојите жуманца од беланаца. У дубљу чинију ставите жуманца и шећер и умутите да постану пенасти. Додајте воду. Додати просејано брашно, какао и прашак за пециво и поново промешати и на крају додати умућен снег од беланаца, који се руком мора лагано умешати у смесу. Плех подмазати и посути брашном или папиром за печење и равномерно распоредити. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени око 12-15 минута. Печену кору умотајте у ролну. Ако сте пекли на папиру за печење, умотајте је заједно са папиром, а ако сте тек побрашнили плех, онда треба узети чисту кухињску салвету и умотати кору у њега. За крем је потребно слатка павлака, крем сир и шећер. Све то полако умутити да се смеса лепо згусне. Одмотајте ролну, премажите филом од сира и додајте малине и поново заролајте. Ролат оставите преко ноћи у фрижидеру.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.