Почетна > Спорт > Аутомото
Аутомото

Латифи: Само будите љубазни

Возач Вилијамса Николас Латифи нашао се на удару када се пред крај трке у Абу Дабију закуцао у зид, због чега је на стазу изашао безбедносни аутомобил.
Фото: Танјуг/AP/Hassan Ammar

То је омогућило Максу Ферстапену да сустигне Луиса Хамилтона, а онда да после контроверзне одлуке директора трке на новим гумама престигне Британца и освоји титулу.

Навијачи, али и људи из света Формуле 1, су у канадском возачу нашли кривца, стога је он објавио саопштење у своју одбрану.

„Клонио друштвених мрежа да бих пустио да се ствари након прошле трке слегну. Много тога је проистеклол из ситуације која се десила у Абу Дабију. Примио сам хиљаде порука на друштвеним мрежама, како у инбоксу, тако и јавно. Већина њих су биле речи подршке, али је било и много мржње и злостављања. Покушавао сам да пронађем најбољи начин да то решим. Да ли да то игноришем и наставим даље? Или да се позабавим тиме јер је тај проблем широк и нажалост, то је реалност када је реч о коришћењу друштвених мрежа? Овде нема скривених порука, већ износим своје мишљење у нади да ће ово можда покренути дебату о онлајн злостављању и драстичним последицама које оно може имати на људе“, почиње своје саопштење Латифи.

Истиче да је онлајн насиље за њега шокантно, као и да је одмах знао каква ће реакција бити.

Како каже, говорили су да он није возио у борби за неко важно место, али према његовом мишљењу то нису прави љубитељи спорта.

„Људи ће имати своје мишљење и то је у реду. Ипак, многи коментари које сам добио прошле седмице прешли су границу и постали екстремни. Забрињава ме то како би неко други морао да реагује да је исти ниво злостављања био усмерен њима. Нико не треба да дозволи да му поступци мањине која је гласна диктирају ко су они“, наставља Латифи.

За крај је имао кратку поруку.

„Само будите љубазни сви. Ники“.

Audi predao zahtev za ulazak u Formulu 1

 

Преузмите андроид апликацију.