Стижу вам гости и немате пуно времена за кулинарске мајсторије? Недостатак времена једна је од ситуација у којој се најједноставнији сос за шпагете показује као најбољи савезник у кухињи. Сосови за шпагете припремају се за мање од сат времена, а на вашем тањиру наћи ће се оброк савршене структуре и раскошног укуса који буди сва чула.
Састојци:
- 600 грама црвене, зелене и жуте паприке –
- 1 главица црног лука
- 4 супене кашике уља
- 3 супене кашике црног вина
- 250 грама парадајза огуљеног свежег или из конзерве
- 1 супена кашика сирћета
- 1 прстохват шећера
- со
- млевени бибер
- 400 грама шпагета
- 100 грама сир
- 1 шаргарепа
Припрема:
Паприке се секу на два дела по дужини, очисте се, секу се на ромбоиде од два центиметара. Лук се огули и сече се на широке колутиће. У великој шерпи се загреје уље. Лук, паприке и шаргарепа се пропрже на неколико минута. Додају се црвено вино и парадајзи тако што се парадајзи исеку на крупне комаде помоћу виљушке. Поврће се зачини сирћетом, прстохватом соли, шећером и бибером. Тако се поврће оставља да мало ври на тихој ватри. Шпагете се скувају у великој количини кључале посољене воде. Смеса се оставља да ври на веома тихој ватри. Сир се сече на веома танке комадиће. Шпагете са италијанским сосом се процеде и помешају се са поврћем. Добро се измешају. Шпагете на сицилијански начин се украшавају кришкама сира и сервирају се.
Пријатно!
U susret praznicima koji nas očekuju: Evo kako pravilno da postavite sto
Преузмите андроид апликацију.