Свим љубитељима чоколаде ће на само читање наслова кренути вода на уста. Ова феноменална торта са три врсте чоколаде је „свети грал“ љубитеља чоколаде.

Састојци:
За коре:
- 3 јајета
- 150 грама чоколаде
- 70 грама маслаца
- 4 кашике шећера
- 1 кашика брашна
За фил:
- 500 грама маскарпоне сира
- 2 кесице ванилин шећера
- 500 милилитара слатке павлаке
- 100 грама тамне чоколаде
- 100 грама млечене чоколаде
- 100 грама беле чоколаде
- 100 грама шећера
Припрема:
Чоколаду за кору и маслац растопите на пари. Шећер и жуманца умутите миксером, па тој смеси додајте растопљену чоколаду и једну кашику брашна. Остатак беланаца мутити док не добијете смесу као шлаг и њу додајте претходној смеси. Пеците на 160 степени око 40 мин. Белу чоколаду заједно са ванилиним шећером, растопите на пари. Док остале чоколаде растопите сваку за себе. Умутити маскарпоне и шећер у једној посуди, а у другој посуди умутите слатку павлаку, па их спојите заједно у једну посуду. Поделити ту смесу на три дела и у сваки део додајте различите врсте чоколаде. На кору прво ређате таман фил, па браон фил па бели фил. По жељи можете да ставите глазуру од чоколаде преко. Нека остане у фрижидеру преко ноћи.
Пријатно!
Želite ravan stomak? Vežba koja će vam pomoći da se rešite masnih naslaga sa stomaka
Преузмите андроид апликацију.