Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Карамел крем пудинг

Крем карамел је још бољи од крем брулеа. Пудинг на француски начин је право мало кулинарско чудо. Топи се у устима и врло се лако прави.
Фото: Pixabay/fabifer
Састојци:
  • 170 грама шећера
  • 2 кашике воде
  • 3 јајета
  • 500 милилитара млека
  • 1 ванилин шећер
  • пола кашичице густина
Припрема:

Шећер сипајте у шерпу, додајте воду, па кувајте док не порумени. Врућ карамел пажљиво сипајте у мање керамичке посуде или једну већу. У шерпу сипајте млеко, загрејте га, али да не кључа, па га склоните са шпорета. Помешајте шећер, ванилин шећер и густин, те додајте у топло млеко и добро промешајте. Смесу сипајте у чиније преко карамела, чиније ставите у плех у који сте сипали воду и пеците око 50 минута на 160 степени. Оставите колач да се добро охлади, па га изврните на тањир.

Пријатно!

Ево зашто је пилетина омиљена на менију сваке породице

Преузмите андроид апликацију.