Мирисни медењаци су неизоставни део сваке празничне трпезе. Ови традиционални колачићи се врло лако праве, а ваши малишани могу вам помоћи да их припремите.
Састојци:
- 1 јаје
- 2 жуманцета
- 250 грама шећера
- 2 кашике меда
- 250 грама брашна
- цимета по укусу
- мало соде бикарбоне
Састојци за глазуру:
- 1 беланце
- 250 грама шећера у праху
- 1 кашикица сока од лимун
Припрема:
Пенасто умутите јаја са жуманцима, па додајте шећер и мед. Уз стално мућење полако додајте брашно, цимет и соду бикарбону. Мутите док се не добије уједначена глатка маса. Тесто пребаците на површину посуту брашном, премесите и тесто растањите на дебљину око пола центиметра. Користећи новогодишње модле исеците у тесту медењаке жељеног облика. Поређајте медењаке на плех обложен папиром за печење. Загрејте рерну на 180°степени и пеците медењаке док не порумене. Када се медењаци охладе направити глазуру за украшавање. Умутите беланце полако додајући шећер у праху. Када смеса буде густа додајте кашику сока од лимуна. Ову смесу поделите на онолико делова колико имате боја за колаче. У смесу додајте прехрамбене боје, сипајте у шприц за украшавање и украшавајте медењаке по жељи.
Пријатно!
Dečje teorije o tome kako Deda Mraz stigne da podeli tolike poklone
Преузмите андроид апликацију.