Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Здрави божићни медењаци

Препустите се омамљујућем мирису цимета и своју породицу изненадите медењацима.
Фото: Pixabay/ksyfffka07
Састојци:
  • 2 јајета
  • 1 шоља смеђег шећера
  • 1 шољица меда
  • 1/2 кашичице соде бикарбоне
  • 1 кашичица сирћета
  • 1 кашичица цимета
  • 1/2 кашичице ђумбира у праху
  • 7 каранфилићa, сушени пупољци (измрвљени у прах)
  • 4 кашике есенције ваниле
  • 1 шоља кокосовог уља
  • 4 шоље интегралног пшеничног брашна
Припрема:

У посуди умутите два јајета са смеђим шећером. Додајте мед и добро измешајте. У соду бикарбону додајте сирће и ставите у посуду. Долази ред на зачине – цимет, ђумбир, каранфилић и ванилу. Ставите кокосово уље у микроталасну само да се благо истопи и додајте и њега. Веома добро измешајте док се не добије хомогена смеса. Постепено почните кашиком да додајете брашно, а након тога руком умесите тесто са маслацем. Оставите тесто да се одмори на 10-15 минута и након тога га развијте у лист дебљине од 2 сантиметра. Калупима исеците фигурице. Ређајте их на пек папир, оставите довољно места између медењака да се не залепе један за други. Божићни медењаци се пеку у претходно загрејаној рерни на 180 степени док благо не порумене. Не треба да се препеку, зато што постају тврди. Извадите из рерне, оставите да благо охладе и тек тада их преместите у другу посуду. Након што се у потпуности охладе можете да ставите укусне медењаке у кутију за колачиће. Здрави божићни медењаци трају целе недеље.

Пријатно!

Kako se proslavlja Nova godina širom sveta?

Преузмите андроид апликацију.