Почетна > Србија
Србија

Најмањи број новозаражених од августа

У Србији су од почетка епидемије регистрована 1.263.663‬ случаја коронавируса. Битку са ковидом изгубило је укупно 11.917 пацијената. На болничком лечењу у болницама широм земље је 3.511 пацијената, од којих 165 на респираторима.
Фото: Танјуг/Харун Муминовић

Последњи, јучерашњи пресек, показује опадање броја новозаражених коронавирусом у Србији. Забележена су нова 1.244 случаја заразе коронавирусом, али је број преминулих на дневном нивоу и даље висок – 41, показују последњи подаци.

Ово је најмањи број новозаражених у току 24 сата још од 22. августа, када су регистрована 1.242 нова случаја заразе,а након чега је уследио скок броја нових случајева.

Иако расте забринутост да би нови сој коронавируса – омикрон – ускоро могао да стигне у Србију, стручњаци указују да не треба паничити јер још увек није познато да ли је вирус заразнији и да ли даје тежу клиничку слику.

Ипак, Институт „Батут“ је дефинисао посебне мере за путнике који долазе из седам афричких земаља због ризика од ширења омикрона. На аеродрому „Никола Тесла“пооштрене су мере за путнике из Африке – ради се тестирање на аеродрому, и иде се у карантин од 14 дана.

Ове недеље, као и претходне, у свим основним и средњим школама примењиваће се први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно.

Više od 2000 kreveta za bolnice širom Srbije

Преузмите андроид апликацију.