Početna > Sport > Košarka
Košarka

Kako je Partizan sinoć stigao veliki minus u Laktašima i savladao Igokeu?

Košarkaši Partizana zabeležili su deveti trijumf ove sezone u ABA ligi, pošto su u Laktašima savladali Igokeu 70:68, u utakmici 10. kola. Domaći ispustili 14 poena prednosti, crno-beli odigrali odlično u završnici i vratili se na prvo mesto na tabeli regionalnog takmičenja.
Foto: ABA liga/Partizan NIS/Dragana Stjepanovic

U izuzetno zanimljivom meču u Laktašima, crno-beli su uspeli da stignu veliku prednost domaće ekipe i zabeleže devetu pobedu u takmičenju – 70:68.

Nije Partizan blistao u većem delu utakmice, daleko od toga, ali je pogađao kada je bilo najvažnije i uspeo da savlada veoma neugodnu ekipu Igokee.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj i ne previše kvalitetnoj igri. Nijedna ekipa nije uspela da se odlepi, a crno-beli su stekli minimalnu prednost – 16:15.

Druga deonica počela je dobrom igrom Partizana koji stiže do +8, ali usledio je veliki preokret. Igokea je odigrala izuzetno čvrstu odbranu, dozvolivši protivniku samo 12 postignutih poena (samo tri u poslednjih pet minuta), pa ekipa Darka Bajića na poluvreme odlazi sa vođstvom od 35:28.

Igokea je pokušala da prelomi utakmicu u trećoj četvrtini, u nekoliko navrata imala je i 14 poena prednosti, ali su se crno-beli uporno vraćali u igru i serijom od 7:0 ponovo vraćaju minus na sedam poena pred poslednjih 10 minuta.

Ekipa Željka Obradovića na startu poslednje deonice prišla je na -4, ali Igokea na pet minuta do kraja ponovo stiče dvocifrenu prednost – 63:53.

Usledila je nova serija Partizana od 10:0, koju su pokrenuli Mur i Smailagić, pa se u poslednja tri minuta ušlo sa nerešenim rezultatom.

Probudio se u tim trenucima i Panter, vezao pet poena, ali je Igokea sve to ispratila i došla do izjednačenja.

Uroš Trifunović sa linije za slobodna bacanja donosi novu prednost Partizanu na 14 sekundi pre kraja, a Igokea je pokušala trojkom da dođe do pobede, ali je Voler bio neprecizan.

Voler i Stivens bili su najefikasniji na meču sa po 18 poena, dok su se u Partizanu istakli Smailagić sa 15, Ledej sa 14 i Trifunović sa 12 poena.

Partizan se tako vratio na prvo mesto na tabeli sa skorom 9-1, dok je Zvezda druga sa pobedom manje. Igokea je trenutno peta sa skorom 5-5.

Zvezda prestigla Partizan u Evroligi

Preuzmite android aplikaciju.