Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта је то што особе рођене у децембру чини посебним

Децембар нам доноси много узбудљивих догађаја, славе, новогодишње славље, крај године и наравно, дуго очекиване слободне дане у част ових догађаја.
Фото: Градске инфо

Међу овим разлозима за славље, ако је децембар такође време када очекујете да се ваша беба роди или месец када је ваша беба рођена, можете се у потпуности радовати јер бебе рођене у децембру имају свој скуп посебних карактеристика које су сасвим јединствене за њих.

Када је реч о децембарским бебама, изрека да су „најбоље сачуване за крај“ без сумње може бити тачна. Ова деца рођена последњег месеца у години називају се „малим светионицима“, за које се сматра да су обдарени срећом и добрим здрављем. Ево неколико разлога зашто су бебе рођене у децембру супер посебне.
Фото: Градске инфо
Они су јутарњи људи

Можда има неке везе са рођењем у месецу у којем пада мрак после 16 часова, али истраживање је показало да људи рођени у децембру имају већу вероватноћу да уживају у ранијем спавању и раном буђењу. Рођени у децембру већ раде ствари док ми остали још само гледамо и пијемо прву јутарњу кафу.

Већа је вероватноћа да ће дечаци  рођени у децембру бити леворуки

Студија са Универзитета у Бечу показује да су мушкарци рођени у новембру, децембру и јануару склонији да буду леворуки. Ипак, маме зимских девојчица не морају да почну да праве залихе леворуких маказа жене рођене у тим истим месецима не показују исту вероватноћу.

Фото: Градске инфо
Мање су раздражљиви

Иако људи рођени у децембру имају песимистичне ставове, генерално имају мање промена расположења и излива беса. Студија представљена на Европском колеџу за неуропсихофармакологију проучавала је 366 студената о њиховим темпераментима. Налази су открили да су они рођени током лета склонији нерасположењу. Али људи рођени зими били су много стабилнији. Конкретно, они рођени у децембру показали су мање проблема са бесом.

Фото: Градске инфо
Мање је вероватноћа да ће добити озбиљне болести

У студији која испитује корелацију између месеца рођења и болести, истраживачи су открили да они рођени у децембру нису имали веће недостатке када су у питању тешке и озбиљне болести. Наиме, истраживачи са Медицинског одељења Универзитета Колумбија прегледали су евиденцију о 1,75 милиона пацијената рођених између 1900. и 2000. године који су лечени у медицинском центру. Они су посматрали 1.668 болести и месеце рођења и друге факторе, као што су вежбање и исхрана. Резултати су показали да деца у децембру вероватно неће добити најтеже болести.

Имају чак и два срећна цвета

Сваки месец има цвет који симболизује месец нечијег рођења, а децембарске бебе имају чак две. Божићно дрво, познато као празнична декорација, симболизује жељу за срећом код куће. Нарциси су у пуном цвету током пролећа, такође популаран цвет током празника. За њих се каже да симболизују крај зиме и нове почетке – савршене за почетак нове године.

Фото: Градске инфо
Они воле своју слободу

Људи рођени у децембру веома цене слободу. Не воле да буду везани ни за шта. Они су прилично течни, имају мишљење о многим стварима и воле да деле своје ставове. Воле да имају свој простор и цене када их други не ограничавају. То су, ипак, једна од најважнијих карактеристика Стрелца, али и Јарца – хороскопских знакова који красе особе рођене у децембру.

Они су посебни у пуном смислу те речи

Веровали или не, децембар је један од најређих рођенданских месеци. Пошто су бебе у децембру ретке, поготово ако су рођене 24. или 25. децембра (датуми који су најређи од свих рођендана) – заиста су посебне у пуном смислу те речи.

Od 1. januara 300.000 dinara za prvo dete

Преузмите андроид апликацију.