Кромпир сви волимо на сваки могући начин. Овако припремљен, можете послужити као прилог или као самостални оброк.

Састојци:
- 1 килограм кромпира
- 1 кашика алеве паприке
- 1 кашика вегете
- 1 кашика сушеног першуновог листа
- 1/2 кашичице бибера
- 1/2 кашичице куркуме
- 1/2 кашичице соли
- 1 кашичица оригана
- 1 кашичица сенфа
- маслиново уље за преливање
Припрема:
Кромпир опрати и очистити. Посушити убрусом или крпом. Исећи на комаде. Помешати све зачине, па посути по кромпиру. Са обе руке добро испревртати. Прелити кромпир уљем и сенфом које сте претходно сјединили. Ставити да се пече у претходно загрејану рерну на 200 степени. Након 40 минута извадити из рерне, па спатулом окренути кромпир. Пећи још 30 минута па извадити кромпир, опет мало поуљити и преврнути. Оставити да се допече. Сервирати и послужити.
Пријатно!
Nemojte da bacate vodu od krompira, iskoristite je da poboljšate ukus jelima
Преузмите андроид апликацију.