Почетна > Бизнис
Бизнис

80% Американаца жели четвородневну радну недељу

Велика већина запослених на пуно радно време, односно 81 одсто анкетираних, жели четвородневну радну недељу, показало је најновије истраживање њујоршке финансијске компаније Бенкрејт.
Фото: Unsplash/Unsplash+

Чак 89 одсто запослених који желе четвородневну радну недељу је спремно и на жртве и одрицања како би остварили овај циљ, преноси CNBC.

Више од половине, тачније 54 одсто радника је спремно да ради већи број сати, а 37 одсто запослених је спремно да због краће радне недеље промени посао или чак област рада.

Више од 27 одсто анкетираних би због остварења своје жеље чешће радило из канцеларије, а запослени су спремни и да раде ван радног времена – 23 одсто, да раде посао за који су мање заинтересовани – 17 одсто, одрекну се неколико дана одмора – 16 одсто, а 10 одсто испитаника би пристало и на нижу плату или назадовање у каријери.

Резултати јулског истраживања у коме је учествовало 2.367 особа је показало да радници не желе да се врате на модел рада пре пандемије вируса корона.

„Хибридни модел рада, који комбинује рад на даљину са радом из канцеларије је постао нови стандард”, рекла је главна економиста компаније ЗипРекрутер, Џулија Полак, преноси Спутњик.

Bajnens: Bitkoin se pridigao nakon pada i skočio za dva odsto na 24.400 evra

Преузмите андроид апликацију.