Почетна > Живот и стил
Живот и стил

7 типова возача – Да ли сте свезналица или филозоф?

Да ли вас нервирају други возачи до те мере да ћете их свесно блокирати или намерно успорити? Или сте пак толико равнодушни да вас у вожњи ништа де дотиче? Истраживачи са Лондонске школе економије и политичких наука позабавили су се овом темом и установили седам типова личности возача. Није искључено да један човек обједини неколико типова у себи, а који ће се пробудити зависи од конкретне ситуације.
Фото: Рexels/tob

Учитељи – Осећају потребу да колегама у саобраћају укажу на грешке и увек очекују признање за свој труд.

Свезналице – Они су увек у праву и чућете их како супериорно коментаришу лоше возаче. А то су сви остали на друму, јер само они знају да возе. Није им страно ни да замерке другима добацују кроз отворен прозор.

Такмичари – За њих, живот је трка, а тако посматрају и вожњу. То су они који увек додају гас кад покушате да их претекнете и затварају пролаз другим „претицачима“. Испред њих се нико никад није увукао, па се држите подаље од ових возача, јер због свог такмичарског духа често изазивају несреће.

Осветници – По методама су слични такмичарима, али им се мотиви разликују. Док првог води само такмичарски дух, овај је опаснији јер свесно кажњава возаче који, по њему, немају саобраћајну културу. Међу средствима које користи су успоравање или блокирање другог аутомобила.

Бегунци – Њих ћете препознати по томе што слушају музику или причају телефоном, са слушалицама обавезно, како би побегли од фрустрација које изазивају други возачи.

Лишени сујете – Лошу вожњу посматраће као ризичну, али неће је узимати к срцу, нити ће се светити „грешницима“.

Филозофи – Смирени, опуштени и прибрани, на неколегијалне учеснике у саобраћају гледају рационално, не дозвољавајући себи да се разбесне.

Ovo su delovi tela koji mogu da otkriju koliko ste inteligentni

Преузмите андроид апликацију.