Почетна > Живот и стил
Живот и стил

7 савета у васпитању џентлмена: Покажите сину да је ствар у ситницама

У данашње време је јако тешко од најмлађих обликовати праве људе.
Фото: Pexels/Alena Darmel

Свако дете је одраз својих родитеља, јер оно што види код куће тако ће радити и ван ње.

Склад и добро васпитање су јако битни за свако дете, а у данашње време то никако није лако. У наставку се налазе савети како да се понашате ви па да од малих ногу научите наследника да поштује жене и да од њега у будућности направите џентлмена.

1. Нека тата придржи врата мами

Ово звучи као здрав разум, али, нажалост, више то и није уобичајено. Понекад нам се чини да ова уобичајена љубазност полако умире. Превише смо окренути телефонима да би се понашали уљудно.

Ипак, код вас у породици не мора да буде тако. Можда ће вам деловати усиљено, али покушајте неколико пута. Увидећете да када дете то све чешће виђа, верујте да ће кад буде зрео мушкарац то радити својим девојкама и касније супрузи.

2. Честитајте противницима

Уколико вам дете иде на неки спорт, ако се деси да изгуби утакмицу, будите људи и приђите противничком тренеру, играчу или родитељу неког од деце па спортски честитаје победу.

Руковање и честитање је одличан начин да подстакнете спортски дуг код сина, али и да сутра буде џентлмен у поразу. Ни лепа реч није на одмет.

3. Вечерајте са породицом

Провођење заједничког времена са породицом је увек важан део код одрастања сваког детета. Потрудите се да одвојите време само за вас посебно током вечере и последњег оброка у дану. Тада ћете моћи да размените мишљења о томе како је прошао дан уместо да седите испред телевизора или телефона.

Стављање породице на прво место сутра ће вам највише због тога бити захвална партнерка вашег сина.

4. Пази на млађе и слабије од себе

Научите га да помогне ономе ко је у невољи или ко је малтретиран од стране другог. Кроз разговор о томе подстичете да тако сутра брани и млађег од себе, посебно брата или сестру ако има.

Усадите му ову заштитну особину и убедите га да има поверења да то уради.

5. Нека даме иду испред њих

Даме имају предност и научите своје дете томе. Многи мисле да је то старомодни начин размишљања, то никада неће изаћи из моде.

Када улазе у школско двориште или учионицу, научите га да се окрене и погледа ко је иза њега. Уколико је то другарица, реците му да је лепо да је пусти испред њега. Он свакако нигде неће закаснити.

6. Реч “извини”

Нормално је да се деца посвађају, иако су то за вас ситне чарке, у њиховом свету то је озбиљна ствар. Научите га, био он у праву или не, на крају свађе каже “извини” и тако укаже поштовање према другој страни.

Истина, тешко је признати кривицу када знате и видите да сте у праву, али та реч ће много допринети бољем пријатељском односу две стране.

7. Нека се не плаши да буде свој

Ово је најважнија лекција коју треба да научите синове. Ако се он бори са притисцима са разних страна, како у школи тако и ван ње, без обзира да ли је ваш син стидљив или не, увек га охрабрујте да буде оно што јесте и да воли своју личност.

На родитељима је задатак да обликују и васпитају своју децу, али ако на време почнете са тим, у будућности неће бити проблема у његовом опхођењу према другима, а највише према женском роду.

Skrivene karakteristike introvertnih ljudi: Oni su mirni mislioci koji pobeđuju

 

Преузмите андроид апликацију.