Почетна > Живот и стил
Живот и стил

7 разлога зашто је рафтинг одлична летња активност

Одличан провод и загарантована забава.

Када људи чују за рафтинг, углавном замишљају моћне брзаке, опасно окружење и налет адреналина. Рафтинг свакако може бити све то, али може бити и много више.

Фото: Unsplash/Jackalope West
1. Невероватни призори

Реке су вене планете Земље. Људима су одувек били занимљиве, било да их истражују или да их користе. Већина делова река, обично најлепших делова, тешко је доступна на копну.

Пловидба реком у сплаву или кајаку омогућава вам да уђете у ова посебна места. Замислите брлог шуме,сјајне погледе и још много тога.

2. Проводити време у природи

Иако живимо у кућама и великим градовима, ипак припадамо природи. Свеж ваздух, кристално чиста вода, животиње и биљке.

То је оно што нас је окруживало највећим делом људске историје. Природа инспирише људе. И не заборавимо на допуну витамина Д када се забављамо на сунцу. Придружите се рафтингу и осетите везу са Мајком Земљом.

3. Уз веслање вежбате

Веслање је одлична вежба. Много је мишићних група укључених у покрет веслања, као што су већина мишића леђа, мишићи руку, мишићи језгра који стварају подршку за ваш ударац, као и ноге које вас држе у сплаву.

На овим путовањима искусни водичи ће вас научити правој техници како бисте веслали безбедно и ефикасно.

Фото: Unsplash/Jackalope West
4. Велики адреналин

Снага воде која се креће је невероватна. Савладавање брзака сигурно ће вам покренути срце, али ће вас испунити и испуњењем радости и тријумфа. Важно је да одаберете прави рафтинг излет према вашој кондицији и искуству.

5. Упознавање нових људи

Рафтинг је тимски спорт и самим тим одличан начин за упознавање нових људи! Тимови се састоје од 6-8 људи који заједно деле искуство. Ко зна, можда свог будућег партнера упознате на рафтингу.

6. Дружење

Још један друштвени аспект рафтинга је дефинитивно стварање чвршћих веза кроз искуство изазовних брзака уз тимски рад и заједничко уживање у пејзажу. То је савршена активност за породицу, групу пријатеља, пар или тимске сараднике.

Фото: Unsplash/Julie Thornton
7. Освежење од врућине

У врелим летњим данима не можете замислити боље освежење од хладне и чисте воде из реке. Пливајте у њој, скачите у њу, или уживајте у потпуном призору.

Šinobus i ja

Преузмите андроид апликацију.