Почетна > Живот и стил
Живот и стил

6 ствари које треба што пре да избаците из ормара

Да ли је ваш ормар пун ствари, али само половину (или мање!) од тога користите?
Фото: Pexels/ketut subiyanto

Можда је ваша гардероба као метафора за ваш живот – има пуно ствари, а не много корисних. Кад бисте само могли да претворите неискоришћене ствари у нешто вредно и корисно.

Ако је тако, вероватно заиста морате да очистите свој ормар. Изненадићете се колико вам чишћење гардеробера помаже да поједноставите свој живот и фокусирате се на најважније ствари у животу.

Можда је ваш ормар прилично добро организован, али желите да будете бољи. Покушавате да рашчистите ствари једном годишње, али нисте сигурни шта треба да задржите, а шта треба да баците.

Ако сте у било којој од тих позиција, наставите да читате и у наставку откријте одличне савете и трикове о чишћењу свог ормара. Овде ћете добити добру идеју о томе шта треба да остане, шта треба да оде и шта можете да урадите са стварима које не желите да задржите.

1. Ствари које чувате само због сентименталне вредности, али их више не носите

У потпуности вас разумемо, али управо та дуксерица коју сте стално носили на факултету – иако има флеке и рупе за коју мислите да је се никада нећете решити мора да лети из ормана. Нечему што уопште не носите није место у орману.

Када је реч о сентименталним стварима, имате две опције: да је сликате, да се подсетите шта вам је значила и да наставите даље. Ово је добро и за неке веће ствари, као што је хаљина са матуре.

И даље имате сећања и слике у њој, а бићете захвални када направите вишак простора у вашем орману. Ако нешто заиста желите да задржите, можете и да га ставите у неку кутију са свим сувенирима и стварима које вам значе или смислите неки креативнији начин да је покажете свима. Окачите га? Направите јорган од тога? Тако ће вам сећања и даље бити испред вас, а орман ће бити чист.

2. Ствари које вам никада неће стајати добро

Не мислимо на одећу која вам је мало тесна или на ствари које бисте могли да обучете ако смршате пар килограма.

Мислимо на одећу коју држите окачену у орману већ неколико година, за које би вам требало потпуно ново тело да бисте је носиле.

Решити се старих ствари су део прављења мира са особом која сте сада. А ако успете да направите велику промену на себи, куповина нове одеће је велики део забаве!

3. Одећа која је одлична и лепа, али је никада не носите јер вам прави проблеме

Ово се односи на одећу која вам лепо стоји, али која се мора искомбиновати са посебном одећом или се мора превише водити рачуна о њој.

Као на пример, мајица која увек мора да буде испеглана (а лако се гужва) и увучена у одређени пар панталона, које не изгледају никада чисто јер се морају носити на хемијско чишћење. Који год да је разлог – ви ту одећу не носите.

Зато само заузима вишак простора у вашем орману; решите их се, дајте је некоме другом, ко ће знати шта и како са том одећом.

4. Ствари за које би испала скупља поправка, него да се купи нова

Ако поправка штикли на сандалама кошта исто колико и нови пар сандала које вам се свиђају – избаците их.

5. Ствари које много волите, али их више не носите

Мода је променљива, а богами и ми смо. Колико год да се мењамо, увек ћемо имати пар комада одеће коју смо некада стално носили, а сада више не јер нам се стил променио или једноставно имамо више нових ствари које нам се такође много свиђају.

Ако вам се икада деси, да их видите у орману како вас „гледају“ и напросто вас моле да их обучете, сетите се да одећа нема емоције и да је боље да је дате некоме ко ће их носити, него да скупља прашину на дну ормана.

6. Практично све што не носите

Осећате ли шаблон овде? Све што не носите, из било каквог разлога, репрезентује узалудно заузет простор у орману и вероватно и кривицу што их не носите. Зато постоји решење – решите се такве одеће, дајте је некоме ко ће је ценити и носити, а ви почните да уживате у новом светлу сређеног ормана, али и ума.

Kako se izboriti sa stresom prirodnim putem – postoje tri načina

Преузмите андроид апликацију.