Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

Изложба Милана Сташевића у Поклон збирци Рајка Мамузића

У петак, 5. јула у 19 часова, у Галерији ликовне уметности поклон збирци Рајка Мамузића биће отворена изложба слика, графика и цртежа Милана Сташевића „Ужитак у недостатку“.
Фото: Галерија ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића

Изложба, реализована у сарадњи Арте Галерије из Београда и Поклон збирке Рајка Мамузића, представља вишедеценијски стваралачки опус Милана Сташевића, те прати одређене проблемско-тематске сегменте у његовом раду, који упућују на шири контекст у ком је формиран његов особени ликовни језик.

Изложбу ће отворити историчар уметности др Јеша Денегри.

Изложба се може погледати до 30. августа.

Милан Сташевић, рођен је 1946. године у Војвода Степи, у Банату, у Србији. Дипломирао је сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду 1975. године, у класи професора Зорана Петровића.

Постдипломске студије сликарства завршио је на истом Факултету 1977. године, у класи професора Младена Србиновића. Члан је Удружења ликовних уметника Србије од 1977. године. Члан Графичког колектива постаје 1978.

Универзитетски је професор у пензији. Био је запослен као редовни професор предмета Цртања и предмета Сликања на Академији уметности Универзитета у Новом Саду.

Боравио је у Русији, као гостујући професор на Академији уметности у Обнинску – Москва.

Живи и ствара у Београду и у Војвода Степи.

Svečano otvaranje Biblioteke na Štrandu u petak, 5. jula

Преузмите андроид апликацију.