Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

После 250 година и даље осваја публику: 24. маја, Голдонијева комедија Рибарске свађе у Позоришту младих

Позоришна представа „Рибарске свађе“, одржаће се у среду, 24. маја, са почетком у 19.30 часова у Позоришту младих  у Новом Саду.
Фото: Промо

Улоге: Немања Оливерић, Урош Јовчић, Бранко Бабовић, Срна Ђенадић, Аника Грујић, Александра Цуцић, Тамара Томановић, Небојша Ђорђевић, Александар Петковић, Бојан Стојчетовић, Јелена Орловић и Оливера Баћић.

Голдонијева комедија „Рибарске свађе“ осваја публику и после 250 година својим комичним и дирљивим приказима љубоморе из љубави и сиромаштва. Свађа која настаје између две сиромашне рибарске породице, које живе једна до друге у малом рибарском месту и имају девојке за удају, нараста до неслућених димензија и низа комичних ситуација.

„Прилагодили смо превод са сплитског на наречје црногорског приморја и померили време дешавања ближе 60 тим годинама двадесетог века тако да представа од ренесансног доба пређе у неореалистичко пучко доба. Хтео сам да извучем испред заграде један молски тон у овој, иначе необуздано веселој комедији“ рекао је режисер Милан Караџић.

Чињеница је да се код Голдонија ради о судбини малог сиромашног човека. Сви млади, који се надају и гаје љубавну чежњу, су пуки сиромаси и шансе за бољу будућност су им веома мале, што нам је у свавременом тренутку блиско. Један од јунака се нада да ће у будућности имати макар малу барку да би имао шансе код оне која му је прирасла за срце и то је, у основи, тужно. Наравно, ово је пре свега изванредна комедија ситуације и комедија нарави.

Медитерански темперамент ликова нуди материјал да се прикажу велики распони страсти, нагли преокрети, комични калмбури.То омогућује глумцима да прикажу спремност и велику занатску вештину, представља уживање за редитеља, а надамо се и за гледаоце наше представе.

Карте се могу купити у ГИГС ТИX-у или путем линка 

Kako da provedete 1. maj u Novom Sadu! (sreda, 1. maj)

 

Преузмите андроид апликацију.